MENU
Головна » 2015 » Травень » 6 » Субсидії як спроба посадити громадян на боргову голку.
18:28
Субсидії як спроба посадити громадян на боргову голку.

Аналізуючи багато даних по розмірам цін на комунальні послуги, по боргам які виникли у населення перед надавачами послуг, по субсидіям які ввела держава в  мене виникла цікава думка, а що якщо це крок у вірному напрямку (не зважаючи на те що це скоріш за все звичайно корупційна схема).

І так, згідно деяким даним за підсумками грудня 2014 року та січня 2015 року заборгованість українців за послуги ЖЕО становить біля 14 млрд грн.  і в це в період коли ще більш-менш можна було жити. Враховуючи все більш стрімке падіння гривні, ріст цін на продукти харчування, заморожені заробітні плати та пенсії хіба платили би люди за комунальні послуги?  Звичайно ті хто не знають виконавчого законодавства і бояться втратити житло певно б платили, однак таких одиниці. Поясню чому, згідно ЗУ "Про виконавче провадження" арешт на житло можуть накласти лише в тому випадку,  якщо сума боргу перевищує 10 мінімальних заробітних плат тобто  12800 грн.  За які послги слід платити  - газопостачання (відключать за борги), енергопостачання (відключать за борги). За які можна не платити - водопостачання (можуть лише обмежити, а не припинити), комунальні послуги (взагалі нічого не можуть), вивіз сміття (без договору навіть борг не можуть пред'явити), опалення (не можуть відрізати оскільки в багатоповерхових будинках одна квартира гріє іншу).  В середньому за всі послуги слід буде сплатити 900 грн,  враховуючи   розмір субсидії десь 300-400 грн компенсуються, можливо і менше а решта 500-700 грн люди будуть зобов'язані платити оскільки у випадку несплати основного зобов'язання у Вас субсидію відберуть, а ще  й можуть повісити борг за вже компенсовані державою борги.  Таким чином держава не лише збільшила прибуток комунальних підприємств, а й посадила всі отримувачів субсидій на величезну "боргову голку".

Тому перш ніж бігти за субсидіями  подумайте ,  можливо краще мати прозапас 13 місяців боргового зобов'язання (а за цей час з таким рівнем інфляції можна і до дефолту допрацюватись) чи  платити захмарні комунальні  послуги  і бути впевненими, що держава вам допомагає...

 

Переглядів: 471 | Додав: tigvip | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar