MENU
Головна » 2015 » Травень » 8 » Росія агресор чи ні?
09:25
Росія агресор чи ні?

Думка з якою в наш час, мабуть не варто ділитись, однак хочеться. І так : Чим далі тим більше спекуляцій с приводу того, що Росія є агресором щодо України чи ні? Цікавить лише юридична точка зору.

Ми чули про те що багато сільських, селищних, міських, обласних рад, інколи в порядку таємного голосування визнавали Росію країною агресором. Однак питання: чим вони керувались?

Для аналізу я візьму 2 міжнародні нормативно-правові акти - резолюцію Генеральної асамблеї ООН 3314 від 14.12.1974 року та Римський статут міжнародного кримінального суду. Отже Агресор — за міжнародним правом країна або група країн, пов’язаних договором про військову допомогу, що першою застосовує збройну силу проти іншої держави, здійснюючи тим самим агресію. А також:

оголошує війну іншій державі;
зайшла з озброєними силами на території іншої держави, навіть без оголошення війни;
бомбардує наземні об'єкти іншої країни за допомогою сухопутних сил, з повітря або моря;
застосовує морську блокаду узбережжя або портів іншої держави;
надає підтримку озброєним групам, які були організовані на території країни та роблять напади на територію іншої держави;

Виходячи з вказаного Росія підпадає під 2 пункти, а саме: зайшла з озброєними силами на території іншої держави, навіть без оголошення війни (про цей факт відомо всім громадянам Росії в тому числі (питання Криму) та надає підтримку озброєним групам, які були організовані на території країни та роблять напади на територію іншої держави це також Всім відомо (питання так званих ЛНР та ДНР);

Враховуючи вищевказане, з точки зору міжнародного права і тих 2 нормативів - Росія повинна характеризуватись як країна агресор, однак є велике "АЛЕ"!!! Відносини які виникають між країнами і мають вплив на інші країни повинні керуватись міжнародним правом, а не внутрішніми нормативами прийнятими з політичних мотивів. Римський статут має юридичну силу лише на країни, які є учасниками даного статуту, а Україна не є учасником даного статуту, тому норми його не можуть поширюватись на взаємовідносини які виникають між Україною та іншими державами.

Таким чином визнання Росії як країною агресором мають лише популістичний зміст і не мають юридичних наслідків.

Моя особиста думка: Російська Федерація, не росіяни як громадяни, а саме РФ в особі її керівництва вчиняє акти агресії стосовно України в особі її громадян, і лише громадян, оскільки керівництво України, як держави лише заробляє на актах цієї агресії. А слід лише привести нормативну базу України до міжнародних стандартів і Росія буде Агресором з точки зору міжнародного права, однак цього ніхто не робить. Слава тим хто за Україну і ганьба тим хто привів сьогоднішню владу до керівництва, мені в тому числі. І велике сподівання на те, що не всі ті хто прийшли до влади мають на меті лише особисте збагачення, а зацікавлені в розвитку країни та поновленню відношень з усіма сусідніми державами в тому числі і Росією.

Переглядів: 309 | Додав: tigvip | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar